19 Kasım 2015 Perşembe

Bulut Bilişim Teknolojisi Nedir?

Bulut Bilişim (Cloud Computing) Nedir?
Sahip Olduğunuz Tüm Uygulama, Program Ve Verilerinizin Sanal Bir Sunucuda Yani Bulutta Depolanması Ve Internete Bağlı Olduğunuz Herhangi Bir Ortamda Cihazlarınız Aracılığıyla Bu Bilgilere, Verilere, Programlara Kolayca Ulaşım Sağlayabildiğiniz Hizmetler Bütününe Bulut Bilişim Veya Bulut Teknolojisi (Cloud Computing) Denir.
Bulut Bilişimi Neyi Ifade Etmektedir?
Hard Disklerimizde Depoladığımız Verilerin Internet Ortamında Sanal Sunucularda Saklanması Işlemi Diyebiliriz. Bulut Bilişimi Bize Daha Fazla Depolama Alanı, Hızlı Veri Transferi, Maliyet Tasarrufu Yapabilme Gibi Bir Takım Olanaklar Sağlamaktadır. Büyük şirketler Içinde Iş Gücü Tasarrufunu Da Ekleyebiliriz. Örneğin Günümüzde Kullandığımız Sosyal Ağlarda Ki Birçok Veri (yüklediğiniz Video, Müzik, Fotoğraf Vs. ) O Sitelerin Kendi Bulutlarında Depolanmaktadır. Bu Bağlamda Günlük Hayatta Dolaylı Olarak Bulut Bilişimi Kullanmış Oluyoruz.
Bulut Tabanlı Yazılımların Işletmlere Olan Faydaları
  1. Maliyetleri Düşürür
    İşletmer Içerisinde Kullanacak Olduğunuz Otomasyon Için Bir Ana Bilgisayar Bulundurmanıza Gerek Olmadığından Satın Alma, Yıllık Bakım, Lisans ücretleri Gibi Milyarları Bulan Tutarlar Ortadan Kalkar.
  2. Altyapı Karmaşasını Ortadan Kaldırır
    Sürekli Olarak Artan Dataların Arşivlenmesi, Kullanıcıların Yetki Ve Takibi Gibi Konular çok Basit Bir şekilde Hem De Birbiri Ile Entegreli Olarak Kullanılır.
  3. Platform Bağımlılığından Kurtarır
    Bulut Yazılımlar Web Tarayıcıları üzerinden çalıştığından Bilgisayar, Tablet, Akıllı Telefon Ve Hatta Akıllı Televizyon Olarak Bilinen Smart Tv Lerde Bile Yazılımınızı çalıştırabilirsiniz.
  4. Daha Güvenli Bir Alt Yapı Sağlar
    Bulut Yazılım Hizmetini Veren Firmalar Dataların Tutulduğu Serverları 7/24 Hem Yazılım Hem De Donanımsal Olarak Güvenlik Tedbirlerini Aldıklarından Dolayı Ofisinizdeki Bir Ana Bilgisayardan çok Daha Güvenlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder